fbpx

Yes, vandaag heb ik weer eens een recept voor jullie. Het is even geleden dat ik een recept heb gedeeld op mijn website dus het werd weer eens tijd. Dit recept is erg geschikt voor als je houdt van risotto en van vegaballetjes. Een goeie combinatie heb ik ontdekt!

Ik twijfelde nog even of ik een recept met jullie wilde delen met een vleesvervanger er in, vleesvervangers zijn namelijk erg bewerkt en niet altijd even gezond. Ik doe het echter toch. Want dit recept is lekker, en af en toe mag dat best toch? Verder krijg je je portie groente met dit recept wel binnen, dus wat dat betreft is het erg gezond!

De ingredi├źnten (voor 2 porties)150 gram risottorijst

  • 150 gram risottorijst
  • 300 ml gekookt water met 1 blokje groenten bouillon
  • 1 ui
  • 200 gram erwten
  • 200 gram champignons
  • 100 gram rucola (eventueel)
  • Eventueel: handje zonnebloempitten
  • 1 pak vegafit vegaballetjes

Bereiding

  1. Breng in een grote pan een klein laagje water aan de kook.
  2. Bak de ui en de risottorijst voor ongeveer 2 minuten in de pan.
  3. Voeg vervolgens twee soeplepels bouillon toe aan de pan. Laat dit inkoken en voeg dan weer twee soeplepels toe. Ga zo door tot de bouillon op is.
  4. Kook ondertussen de erwten gaar in 4-7 minuten
  5. Bak in een pan of gril de vegafit balletjes zoals omschreven op de verpakking.
  6. Snij de champignons in stukjes en bak deze voor ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg als de erwten en champignons klaar zijn deze toe aan de risotto.
  8. Verdeel de risotto over twee borden en garneer met de vegaballetjes, rucola en de zonnebloempitten.

Eet smakelijk!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten