fbpx

Hoe veganisme mij veranderde

Vandaag precies twee jaar geleden begon mijn reis naar een zo gezond, gelukkig, duurzaam en bewust mogelijk leven. Deze reis begon met de keuze voor veganisme. Ik neem je mee in hoe veganisme mij veranderd heeft.

Persoonlijke ontwikkeling

Laat ik beginnen met het stukje persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je kiest voor veganisme druk je namelijk een stempel op jezelf. Mensen hebben een mening, ze moeten opeens rekening met je houden, je bent opeens “moeilijk” als het om eten gaat. Het was best een stap voor mij, als onzeker meisje om zoiets tegendraads uit te dragen. Maar ik deed het toch, want ik wilde laten zien dat het anders kon. Ik wilde laten zien dat dierlijke voedingsmiddelen niet nodig zijn om gezond en vooral ook lekker te kunnen eten.

Veganisme werd een deel van mijn identiteit, ik zocht naar verschillende manieren waarop ik mij kon inzetten voor dit ideaal. Hierin leerde ik mijzelf te zijn, een mening te hebben en deze uit te dragen.

Gezonde voeding

Maar al snel voelde ik niet meer de behoefte om dit op een activistische manier uit te dragen. Ik ontdekte dat veganisme namelijk veel meer te bieden had. Het kan namelijk een super gezond eetpatroon zijn. Door het veganisme kwam ik er achter hoe groot de impact is van voeding op je gezondheid. Gezondheid en voeding begonnen mij te fascineren en ik zocht er alles over op wat ik kon vinden! Waarom gaan we zo slecht om met ons lichaam? Waarom bestrijden we gevolgen, in plaats van dat we kijken naar de oorzaken.

Meer dan voeding

Daar begon mijn persoonlijke zoektocht naar een gezonde levensstijl, waarin ik leerde dat daar zo veel bij komt kijken! Waar ik mij voor het grootste deel focus op voeding, kan stress, persoonlijke ontwikkeling, slaap, leefomgeving en gelukservaring niet ontbreken. Alles heeft invloed op elkaar, waardoor je alles moet aanpakken wil je je super gezond, fit en happy voelen. Toen ik eenmaal zelf mijn leven op deze vlakken onder controle kreeg, ontstond mijn passie om anderen hiermee te helpen.

Ik ben super trots op dat veganisme het beginpunt was van deze hele mooie reis, die nog lang niet afgelopen is!

 

Hoi, ik ben Ilse!

Leuk dat je bij deze blogpost beland bent! Op mijn site kun je verschillende blogpost vinden over (plantaardige) voeding en gezondheid. Daarnaast help ik je ook graag verder naar een gezonde levensstijl. Neem dus vooral een kijkje!

Liefs,
Ilse

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten