fbpx

 

 

Het is alweer bijna 2019, dus tijd voor een nieuw begin en goede voornemens! Vandaag wil ik het jullie hebben over de tweede. Het bedenken en realiseren van goede voornemens! Want het wordt tijd dat deze eens werkelijk gaan worden, niet?

Ja, goede voornemens dus. Ik heb ze zelf regelmatig. Niet perse voor 1 januari overigens, meestal gaat het het hele jaar door! De ene keer haal ik ze wel, de andere keer blijft het een goede voornemen die in mijn achterhoofd hangt maar waar ik vervolgens niets mee doe.

Maar wat zorgt er dan voor dat een goede voornemen wel slaagt, en wanneer slaagt deze niet? Ik ben op onderzoek uit gegaan. Om al mijn eigen goede voornemens te kunnen gaan laten slagen, maar ook om anderen te kunnen helpen die goede voornemens hebben op het gebied van gezondheid.

(Dit ga ik binnenkort voor het eerst doen in mijn online cursus over gezond plantaardig eten, dus hou mijn website in de gaten voor als je benieuwd bent!)

 

Hoe zorg je ervoor dat je goede voornemens waar maakt?

Goede voornemens zijn het begin van gedragsverandering. Waneer je gedrag wilt veranderen begint dit namelijk bij een goede voornemen of doel. Je moet je eerst bewust worden van dat je gedrag wilt gaan veranderen, voordat je er mee aan de slag kunt. In mijn onderzoekje moest ik mij dus focussen op het veranderen van gedrag, en het doorbreken van gewoontes. En toevallig wist ik daar al wat over. Deze kennis heb ik gelinkt aan het realiseren van goede voornemens en daardoor begreep ik opeens hoe je ervoor zorgt dat goede voornemens slagen!

De voornemens waar ik nu mee bezig ben, en waar ik in 2019 mee verder ga zijn:
– In 2019 wil ik leren om minder stress te hebben door mijn werk. Dit ga ik doen door elke week een realistische planning te maken en mij hier aan te houden. In deze planning zorg ik ervoor dat ik ruim de tijd heb om mijn belangrijkste taken te doen, en zorg ik ervoor dat ik ook tijd voor mijzelf neem.
– In 2019 wil ik elke week 2 keer naar de sportschool gaan voor een les bodypump. Ik wil elke dinsdag of woensdag avond naar de groepsles gaan en elke vrijdagochtend.

Hoe ga ik dat dan doen? Ervoor zorgen dat deze voornemens gaan slagen? (ik ben er stiekem dus al mee bezig) Dat hou ik nog heel even voor mezelf. Ik heb namelijk speciaal voor iedereen die voor 2019 goede voornemens heeft met betrekking tot gezonder leven een challenge ontwikkeld. In deze challenge ga ik je dus leren hoe je gezond 2019 kunt gaan starten en hoe je je goede voornemens voor heel het jaar kunt gaan waarmaken. Doe jij mee?

 

#gezond2019starten met Feel the Health

In de gratis challenge #gezond2019starten ga ik jou in 7 dagen door middel van 7 filmpjes helpen met hoe jij ervoor kan zorgen dat jouw goede voornemens met betrekking tot gezonder leven in 2019 werkelijkheid gaan worden. Met deze challenge zorg je ervoor dat je 2019 gelijk gezond start, en help ik je met hoe je ervoor kunt zorgen dat je ook de rest van het jaar gezond bezig blijft. Het programma van de challenge ziet er als volgt uit:

Dag 1: Van goede voornemen naar concreet doel
Dag 2: Gewoontes aanpassen
Dag 3: Tips voor het bereiken van doelen over voeding
Dag 4: Tips voor het bereiken van doelen over bewegen en sporten
Dag 5: Een goed begin is het halve werk, een goed ochtendritueel
Dag 6: Mindset is alles!
Dag 7: Vergeet niet te genieten!

Wordt jij hier al enthousiast van en kun je niet wachten totdat het 2019 is en je aan je voornemens en aan jezelf kunt gaan werken? Meld je dan snel aan door hier te klikken of door hieronder je gegevens in te vullen. Het is helemaal gratis! Ik zou het super leuk vinden als je mee doet.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten